Here you can find events organised to further the ATM, such as workshops or open datasprints. We also show other events where the ATM is present.

 • Thu
  01
  Sep
  2022
  13:00 – 17:00 CESTBushuis F.021, Kloveniersburgwal 48, 1012 CX Amsterdam

  Omschrijving

  Een van de doelen van de Amsterdam Time Machine is om het digitale schetsmodel van historisch Amsterdam tot leven te brengen door deze te vullen met 3D-reconstructies van gebouwen door de tijd heen. Inmiddels zijn er al een aantal 3D-modellen voor verschillende gebouwen en tijden ontwikkeld door onderzoekers, erfgoedprofessionals en/of burgers met een passie voor Amsterdam en haar rijke historie. Om het mogelijk te maken om alle bestaande en toekomstige 3D-modellen in de Time Machine te integreren, is het essentieel dat er een duidelijke workflow wordt ontwikkeld, van de creatie van het model tot de publicatie ervan.

  Tijdens deze datasprint (in samenwerking met het 4D Research Lab) zullen onderzoekers met ervaring in 3D-modellering van historisch Amsterdam hun methoden en ervaringen delen in het omgaan met zaken als het gebruiken en citeren van historische bronnen; hoe om te gaan met onzekerheden bij reconstructies; en hoe u modellen publiceert met degelijke begeleidende documentatie. Deelnemers worden ook uitgenodigd om hun eigen input en data mee te nemen om ter plaatse aan 3D-modellen te werken.  

  Programma (meer informatie volgt binnenkort)

  13.00-13.15: Welkom en inleiding 

  13.15-16.15: Werken aan de data 

  16.15-17.00: Korte presentatie per groep 

  17.00: Borrel 

  Locatie

  UvA, Bushuis F0.21

  Taal

  Nederlands

  Aanmelden

  Aanmelden kan al op deze pagina.