Here you can find events organised to further the ATM, such as workshops or open datasprints. We also show other events where the ATM is present.

Event Information:

 • Fri
  02
  Jun
  2023

  City Deal Kennis Maken 2023

  9:00 amOpenbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) Oosterdok

  This event is in Dutch.

  Het hoofddoel van de City Deal Kennis Maken (CDKM) is om door een betere samenwerking tussen stadsbestuur en kennisinstellingen het oplossen van maatschappelijke opgaven in de steden te versnellen. Dit door onderzoekers, docenten en studenten hier grootschalig bij te betrekken. Inmiddels zijn er 20 steden actief in dit landelijke netwerk. Onze projectmanager Boudewijn Koopmans zal samen met Ahmed Emin Batman een workshop leiden.

  In deze workshop vertellen kunstenaar & documentairemaker Ahmed Emin Batman en Boudewijn Koopmans over de samenwerking die ze dit jaar startten. Ahmed werkt aan het vastleggen van pakkende verhalen van Turkse gastarbeiders in de Amsterdamse haven. Boudewijn werkt als projectmanager van de ATM aan het digitaal tot leven brengen van de Amsterdamse geschiedenis. Ze onderzoeken hoe de verhalen van de Turkse gastarbeiders verbonden kunnen worden met informatie uit archieven, andere (museale) collecties zodat deze verhalen hun verdiende plek krijgen in de geschiedenis van de stad.

  Je kunt je aanmelden om mee te doen aan de vele inspirerende werksessies via deze website.